24/2/11

Εξωτερικό δελτίο!

Με πυγμή και αποφασιστικότητα ο έλλην πρωθυπουργός, είπε ΟΧΙ αναφορικά με την πώληση ελληνικών νησιών. "Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία...Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες". Αμέσως, υπήρξε αναδίπλωση της γερμανικής πλευράς η οποία έντρομη συνειδητοποίησε για πρώτη φορά τις συνέπειες στα ψυχολογικά της γερμανίδας τουρίστριας.
Αλλά και στο εσωτερικό η κυβέρνηση, ως δημοκρατικιά που είναι, είπε «Ναι» στο διάλογο με κατοίκους και φορείς για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα, αφού για τουλάχιστον ένα εξάμηνο η Κερατέα δεν υπάρχει ως είδηση πουθενά. Αλλά πουθενά! Μέχρι που σκάει η ιστορική δήλωση: "Αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι κατανάλωση δυνάμεων που δεν την επιθυμεί κανείς".

Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως θα γράφαμε αν γράφαμε σε έγκριτο καθημερινό φύλλο, ο Τζωρτζ Κλούνι δηλώνει πως δε μπορεί να κατέβει στην πολιτική διότι όπως λέει "“I didn’t live my life in the right way for politics, you know ... I f---ed too many chicks and did too many drugs, and that’s the truth,”. Προφανώς δεν έχει ακούσει τίποτα για το Μπερλουσκόνι ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: