18/7/09

smoke-less 24h...


... και είμαι στη φάση που λέω μπράβο μου και τι φοβερή που είμαι και γιούχου και ζήτω, αλλά τώρα ένα τσιγαράκι...ε? ε? εεεε...ΝΑΙ! Ναι ρε πούστη μου ένα τσιγαράκι θα ήταν καβλα!

Αλλά δεν το ανάβω. Οχι επειδή δεν έχω. Εχω. Ο καπνός με τα χαρτάκια, τα φιλτράκια, τον αναπτήρα είναι στο ψυγείο, τα τασάκια είναι στη θέση τους. Η γιατρός μου είπε "πετάξτε τα όλα για να μη μπαίνετε σε πειρασμό". Μαααα, διαμαρτυρήθηκα, τα τασάκια??? Τα τασάκια μου είναι συλλεκτικά. Κάποια τα έχω απαλλοτριώσει από φιρμάτα μπαρ, τις περισσότερες φορές επειδή ήταν κακό το σέρβις, εν είδει απονομής δικαιοσύνης. Είναι τρόπαια! Αλλά που να της το εξηγήσω όλο αυτό. Είπα απλώς, εεε κοιτάξτε τα τασάκια λέω να τα κρατήσω.

Μετά βεβαίως μου εξήγησε ότι ενδεχομένως τις επόμενες ώρες να λυσσάξω στον πονοκέφαλο (πράγμα που δεν έγινε μέχρι στιγμής), ότι μπορεί να πάθω ακατάσχετη μασουλίαση, δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό εννοούσε (εντάξει το ελέγχω), ότι ενδέχεται να έχω νεύρα, υπνηλία- αϋπνία (όχι ταυτοχρόνως) , αλλά όλα αυτά θα αρχίσουν να υποχωρούν και μάλιστα θα αρχίσετε, είπε, να ενοχλείστε με τη μυρωδιά του καπνού. Ωραία αν είστε έτοιμη, να περάσουμε....

Και περάσαμε. Μου κότσαραν έναν αξιοπρεπή αριθμό βελόνων σε στρατηγικά σημεία (τρέμε hellraiser) και με άφησαν να κοιτάω το ταβάνι για τα επόμενα 20 λεπτά με το οποίο ταβάνι συζητούσαμε για το αν τελικά ήμουν έτοιμη και αν όλα αυτά με τους βελονισμούς είναι απλώς μαλακίες και ποια η θέση του συντροφου Μάο στο όλο ζήτημα.

Εκτοτε, έχουν γίνει τα εξής:

  • Δεν έχω καπνίσει ακόμα.
  • Το έχω σκεφτεί να ανάψω τσιγάρο ή μάλλον έχω σκαλώσει εκεί, περί τις 15 φορές, αλλά δεν το έχω κάνει.
Τις περισσότερες από αυτές είναι Παβλόφ φάση. Δηλαδή φτιάχνω καφέ, ακουμπάω καφέ στο τραπέζι, επόμενη κίνηση στρίβω τσιγάρο, ώπα τώρα δεν παίζει αυτό, χμμμμ αμηχανία, έλα ρε μαλάκα τελείωνε αφού είπαμε θα το στείλεις, σκέψου... θες πραγματικά να καπνίσεις τώρα; δε θες, απλώς είναι η συνήθεια. Αλλά παίζουν και οι άλλες που είναι λίγες, αλλά ουφ φίλε είναι πίκρα... που θέλεις να ρουφήξεις καπνό, όμως έχεις μουλαρώσει τώρα, διότι basically στην έχει βαρέσει ο διαπιστωμένος πια βαθμός εξάρτησής σου από το τσιγάρο.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι στο τσακ να ανάψω τσιγάρο... Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δε θέλω να το κάνω.

3 σχόλια:

πρωτεύον θηλαστικό #864 είπε...

χμ.. το να κόβω το κάπνισμα το γράφω πλέον στον τομέα "χόμπυ" του βιογραφικού μου. εύγε πάντως για τις αντοχές! [ο φθόνος]
αγωνιστικούς χαιρετισμούς :)

Αβαδιστη είπε...

@πρωτεύον θηλαστικό...άμα βγάλω και 2ο 24ωρο θα σοκαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

θα στριψεις τιποτα τωρα? και ας τς μαλακιες
:-)