23/11/09

Τσιγάρο ;;;



Διαβάζω το κειμενάκι που μου έδωσε ο βελονιστής πριν από 4 ΜΗΝΕΣ και στο οποίο καταγράφει τις τρομερές αλλαγές που θα σου συμβούν αφού κόψεις το τσιγάρο.
Τα έχει και σε σειρά... 24 ώρες μετά, 3 μέρες μετά, 1 μήνα, 2, 3, χρόνια, δεκαετίες... δηλαδή τώρα ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ???
Tο αντιπαρέρχομαι... διότι εγώ δε νιώθω ότι αναγεννήθηκαν οι νευρικές μου απολήξεις.
Εκτός κι αν με αυτό εννοεί ότι όταν έχω νεύρα δε προσπαθώ να τα σκοτώσω καπνίζοντας. Αλλά μάλλον δεν εννοεί αυτό ο επιστήμων.
Είμαι στο κομμάτι "Η συνολική ενέργεια του οργανισμού αυξάνεται"...Ναι καλά! Οπωσδήποτε! Είναι Δευτέρα και εγώ νιώθω σαν να έχει περάσει 15ήμερο από πάνω μου χωρίς αργία, λέω φωναχτά στον επιστήμονα ή μάλλον στο γραπτό του.



Φωτο: Μarc Philbert

Παρόλα αυτά! Δεν έχω καπνίσει εδώ και 4 μήνες. Σήμερα έχω επέτειο.

Συνεχίζω να λέω Δεν Εχω Καπνίσει Ακόμα και όχι Εκοψα το Τσιγάρο.
Δεν παθαίνω υστερία όταν καπνίζουν οι άλλοι και ΟΧΙ δε με ενοχλεί ο καπνός περισσότερο από όσο με ενοχλούσε όταν κάπνιζα.
Αν κάτι έχει βελτιωθεί, αυτό είναι η αυτοεκτίμησή μου, αφού νιώθω πολύ σούπερ γουάου που δε χρειάζομαι πια την υπεκφυγή του τσιγάρου για να αντιμετωπίσω την αμηχανία μου, την ένταση, την ακύρωση ή και τη χαρά της χαλάρωσης.
Δε χρειάζομαι ένα τσιγάρο για να νιώσω ότι είναι σωστά τα πράγματα.
Aλλά μη δουλευόμαστε, φυσικά και νοσταλγώ την εποχή που το τσιγάρο ψευδαισθητικά με έκανε να νιώθω ότι ανάβοντάς το τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο σωστά.




Φωτο: Solenne Morigeaud

Δεν ξέρω αν μείωσα τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου, όπως λέει ο επιστήμων.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μείωσα τη θολούρα στην εικόνα που παραδίδει ο καθρέφτης μου.

Και ότι φυσικά θα ήθελα να γράφω αυτό το κείμενο καπνίζοντας ένα τσιγαράκι...

3 σχόλια:

Ourbax είπε...

Όταν έχεις νεύρα και δεν θες να καπνίσεις πάρε ένα μπεγλέρι να έχεις να παίζεις.

mariw είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τον πόνο σου, αφού δεν είμαι &δεν ήμουν ποτέ καπνίστρια. Όχι ότι δεν δοκίμασα να καπνίσω, όσες φορές όμως το έκανα ένιωθα γελοία (μάλλον ήμουν γιατί οι γύρο μου γελούσαν). Η γεύση του τσιγάρου είναι απαίσια (πολύ πικρό), βρομάω, νιώθω τα δόντια μου βρόμικα, ζαλίζομαι και μού έρχεται να βγάλω ότι έχω στο στομάχι μου.

Παρόλα αυτά, είμαι παθητική καπνίστρια χρόνια, μιας και τα αδέρφια μου καπνίζουν πάααααρα πολύ, αλλά και ο καλός μου βοηθάει και σε αυτό με τα λίγα τσιγάρα που κάνει.

Υ.Γ. Πες πες, μου άνοιξε η όρεξη για ένα τσιγαράκι τώρα (χιχιχι).

Υ.Γ. 2. Εύχομαι μια μέρα να μπορείς να πεις: «έκοψα το κάπνισμα».

Αβαδιστη είπε...

@ ourbax αρνούμαι ! Δεν είναι σικ!

@mariw δε νομίζω ότι θα το πω αυτό ποτέ. Απλώς δεν καπνίζω τώρα. Θα παραμείνει καπνίστρια μάλλον για πάντα σε φιλοσοφικό επίπεδο