15/3/10

ΩΩΩΩΩΩ μόλις θυμήθηκα γιατί...

...δηλώνω άθεη! Σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ήτοι της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία να υπενθυμίσουμε ΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία της αναφέρονται τα εξής:

«τα πάθη της φιληδονίας, της φιλοδοξίας, της φιλαργυρίας-φιλοκτημοσύνης είναι εκείνα που οδηγούν τους ανθρώπους σε οικονομικές κρίσεις»
Αααα και εγώ που νόμιζα ότι ήταν η κακή διαχείριση του δημόσιου πλούτου, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις του δημοσίου, ο χρηματισμός... Τη φιληδονία είναι αλήθεια δεν την είχα συνυπολογίσει!

"Η ευμάρεια, η ευδαιμονία, η υπερκατανάλωση, είναι τα γενεσιουργά αίτια των οικονομικών κρίσεων. Βεβαίως, είναι σημαντικό να ζει κανείς "αξιοπρεπώς", από πλευράς υλικών αγαθών, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους"

Η ποινικοποίηση της ευδαιμονίας είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project...πράγματι... πως δεν το είχε σκεφτεί κανένα οικονομικό επιτελείο.
Επίσης προτείνω τη δημόσια αποκήρυξη του Αριστοτέλη ο οποίος είχε το θράσσος να λέει, άκουσον άκουσον ότι: Το ανθρώπινο αγαθό πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι τελικό (τέλειον), κάτι που επιλέγεται πάντοτε προς χάρη του εαυτού του και ποτέ ως μέσο για την επιδίωξη άλλου σκοπού. Επίσης πρέπει να είναι αὔταρκες, κάτι που από μόνο του καθιστά τη ζωή άξια επιλογής. Και τα δύο αυτά γνωρίσματα χαρακτηρίζουν την ευδαιμονία.


"Η εκκλησιαστική ζωή συνδέεται στενά με την ασκητικότητα και την ολιγάρκεια. Και οι Χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα. Δυστυχώς όμως σε υπερκαταναλωτικές κοινωνίες δεν βιώνεται η άσκηση, που είναι η βάση της χριστιανικής ζωής...."

Εδώ μπορώ να σκεφτώ χιλιάδες "κίτρινα" σχόλια όπως π.χ. ωραία οπότε δώστε τα χρυσοποίκιλτα άμφια και τις μήτρες και με τα χρήματα κάντε κάτι για τους αστέγους, αλλά θα συγκρατηθώ. Διότι θα μου χρειαστεί όλη μου η οργή για να τελειώσω την καταληκτική φράση της ανακοίνωσης:

"Συγχρόνως, η Ιερά Σύνοδος προσεύχεται στον Θεό να δίνη στους πολιτικούς οι οποίοι χειρίζονται τα δημόσια πράγματα, ιδίως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, δύναμη, έμπνευση, σύνεση, εφευρετικότητα, αγωνιστικότητα, όχι μόνον για να βρουν λύσεις και να αντιμετωπίσει η Πατρίδα μας την κρίση, αλλά και για να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν τους κοινωνικούς θεσμούς, όπως και να αντιμετωπίσουν με περισσότερη ευαισθησία και δικαιοσύνη τους ανθρώπους εκείνους που είναι αναγκασμένοι να σηκώνουν δυσβάσταχτα φορτία"

ΟΚ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ  !!!

9 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Το χέρι στην τσέπη θα το βάλουν; Χλωμό το βλέπω...

mariw είπε...

Μπα, είναι μεγάλες και βαθιές οι στέπες τους και κινδυνεύουν να το χάσουν το χέρι τους εκεί μέσα!

manetarius είπε...

φΤου, δεν ντρέπεστε... βρε, αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, για το έργο που συντελούν καθημερινά, θα έπρεπε να τους δίνουμε κι από τον μισθό μας... όπως θα κάνουμε στον πρωθυπουργό για την πατρίδα... αλλά που να ξέρετε εσείς!

(πάρ' τον παπά... λολ)

υ.γ. και για να μιλήσω και λίγο σοβαρά... ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι παπάδες φοράνε τόσα χρυσάφια αφού ο Χριστός κυκλοφορούσε μόνο με ένα σανδάλι κι έναν χιτώνα (... είχε κι έναν 2ο αλλά τον έδωσε..) και κυκλοφορούν με μερτσέντες μπενζ... Είναι τρομερή πρόκληση. Και δεν υπήρξε ποτέ καμια τρομοκρατική οργάνωση κατά της εκκλησίας που τρώει από παντού... περίεργο, καπιταλιστές δεν είναι κι αυτοί;

(ο καθένας το βιολί του..)

Αβαδιστη είπε...

Κορίτσια ναι ΚΑΝΕΙΣ! μα κανείς! Δεν τους πειράζει. Δεν τους ενοχλεί!

tzagalagabugu είπε...

Μπορω να μην πληρωνω για εναν οργανισμο του οποιου δεν ειμαι μελος?
Μπορω να μην εχω συνορα στη χωρα μου?
Παρε ενα ακομη αφιερωμα με ιερη οργη.
http://tzagalagabugu.blogspot.com/2008/10/holly-church-holly-crap.html

Αβαδιστη είπε...

Οχι δυστυχώς δε μπορείτε!
Ούτε εγώ!
Ψάχνω να βρω σε ποια χώρα θα πάμε!

Pastaflora είπε...

Προτείνω να αλλάξουμε πλανήτη. Ψήνεστε;
Ο χωροχρονικός καναπές όλο και κάπου ξεκούδουνα θα προσγειωθεί

Pastaflora είπε...

Και κάτι ακόμα: ΞΑΝΑΕΠΕΣΕ!
δεν θα πιστεψεις αυτό που θα δεις όταν μπεις εκεί που ξέρεις!

Αβαδιστη είπε...

NAI NAI Φλωράνς!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ???

αχαχαχαχαχα