14/10/10

Ελλείψεις σε βασικά αγαθά!


Ενα ταρίφι κόντεψε να ρίξει το αυτοκίνητό του στον κάδο σκουπιδιών για να μη με αφήσει να αλλάξω λωρίδα, παρότι και φλας έβγαλα εγκαίρως και ούτως ή άλλως ήμασταν μποτιλιαρισμένοι.
Τον κοίταζα να στριμώχνεται και γέλασα! Γέλασα γιατί ήταν μεγάλος καραγκιόζης και στο βάθος το ήξερε κι αυτός γιατί δε με κοίταζε, απλώς προσπαθούσε και περίμενε να αρχίσει ο καυγάς.
Ποιος καυγάς; Πάρε την παθολογία σου και στρίμωξέ τη μαζί με το όχημα όπου νομίζεις.
Δεν πήγα κατευθείαν στη δουλειά. Αποφάσισα να πάω στο μάθημα κεραμεικής (εξωφρενική πολυτέλεια!). Ακόμα καλύτερα! Η λάσπη (πηλός) για τους εκτός σιναφιού είναι ωραιότατο υλικό. Κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Μετά στη λάσπη (δημοσιογραφία) για τους εκτός συναφιού διαπίστωσα τα εξής:

"Διεθνής έκθεση αναφέρει ότι οι απαιτήσεις μας πλέον ξεπερνούν κατά 50% την παραγωγική ικανότητα του πλανήτη, καθώς συνεχίζεται η «υπερκατανάλωση» από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη, με την Ελλαδίτσα μας να φιγουράρει 20ή στη λίστα".
Να πω ότι εκπλήσσομαι; Δε θα το πω... Και να θελα μετά διαβάζω αυτό:
"Μαχαίρι άνευ προηγουµένου στις πιστωτικές κάρτες φέρνει η κρίση. Τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα µειώνουν τα πιστωτικά όρια, καταργούν τις άτοκες περιόδους χάριτος και λένε «όχι» σε περισσότερες από τις µισές νέες αιτήσεις. Και οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών γυρίζουν όµως την πλάτη στο πλαστικό χρήµα και ο τζίρος που γίνεται µε πιστωτικές έχει πέσει κατά 30% τους τελευταίους µήνες". 
Να πω ότι μου κάνει εντύπωση; Οτι μου κάνει περισσότερη εντύπωση από τις εποχές που αναρωτιόμουν ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν εορτοδάνεια για να πάνε διακοπές για να διαπιστώσω μερικά χρόνια μετά ότι είναι οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν στον alpha και κάνουν το Σαμοϊλη να ποζάρει με αυταρέσκεια;
Ξέρω ότι είμαι από τους τυχερούς της κρίσης. Δεν έχω χρέη, δεν έχω υποχρεώσεις, δεν έχω εξαρτώμενα μέλη (ο Γάτος δεν υπολογίζεται), αλλά επίσης ξέρω ότι για τους ίδιους λόγους ήμουν παρίας στα μάτια των νοικοκυραίων (κάμπινγκ...; καλά εσύ δε θα κάνεις οικογένεια...; μέχρι πότε θα γυρίζεις...;).
Γιατί αυτοί που πραγματικά υποφέρουν σε αυτήν την κρίση και βρίσκονται στην πιο δεινή θέση ουδέποτε με έκριναν ουδέποτε ασχολήθηκαν με όλα αυτά και αυτή είναι η προσωπική μου πείρα.
Ο πιο φτωχός μικροσυνταξιούχος που ήξερα θυμάμαι μου είχε πει "διασκέδασε τώρα που μπορείς, αρκεί να είσαι συνετή".

Το έλλειμμα που έχουν οι έλληνες, είναι έλλειμμα σύνεσης!

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Σερί, μόνον ο θησαυρός του Αλή-Πασά θα μας σώσει. Είσθε για κάμπινγκ εις την Βασιλικήν Τρικάλων;
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/60042/sto-kunigi-tou-thisaurou-tou-ali-pasa/

Αβαδιστη είπε...

Mετρ δε θα έχει φρικτή υγρασία;
Θα μουσκέψει το μπροκάρ σλήπινγκ μπαγκ μου...αλλά έστω! Αν είναι για το καλό του λαού!