15/12/09

Mου αρέσει το Ταμείο μου!



Νομίζω ότι συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των ελλήνων επιστημόνων.
Παράδειγμα βγαλμένο μέσα από τη ζωή. Τη δική μου ζωή, όχι τις ζωές των άλλων, αυτό ήταν ταινία.
Εδώ και μέρες, εβδομάδες μάλλον, βουλώνουν τα αυτιά μου, ξύνομαι σαν το σκύλο και όχι δεν έχω τσιμπούρια, ψυχοσωματικό το έκανα, λέω τα αυτιά μου τα παιξαν από τις μαλακίες που ακούνε και κατέβασαν ρολά. Ομως, ήρθε η ώρα να  το αντιμετωπίσω ώριμα και  είπα να ρημαδοπάω στον Ω-Ρ-Λ.
Κοιτάζω τον κατάλογο με τους ιατροί and the winner is... ο κ. τάδε στη Βείκου, ώρες ιατρείου 5-8. Λαμπρά λέω... φτάνω κατά τις 6 ανεβαίνω τους ορόφοι και τρώω πόρτα.
Ωρες ιατρείου 6.30-8.
ΟΚ παραμένω ψύχραιμη. Κόβω μερικές βόλτες, 6.30 σκάω μύτη και ναι ο επιστήμων είναι μέσα.
Τον ακούω που συνομιλεί με τη συστεγαζόμενη καρδιολόγο.
Μπαίνω με το αυτί το ελαττωματικό και εξ αριστερών μου βλέπω από την ανοιχτή πόρτα τον επιστήμονα ανάμεσα σε βουνά ατάκτως εριμμένων αντικειμένων (περιοδικών, βιβλίων, κουτιών από χάπια, ημερολόγια). Κυριολεκτώ όταν λέω βουνά.
ΟΚ λέω τακτικούς δε θα μας χαρακτήριζα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα για την επιστημοσύνη του ντόκτορος. Εκεί κάπου με αιφνιδιάζει.
Για ποιον ήρθατε μου λέει. Κομπλάρω εγώ...εεε ψελλίζω για εσάς μάλλον.
Περάστε! Περάσαμε.
Καθήστε! Καθήσαμε
Ναι.... Ψύχραιμη. Αν κάτι έχω μάθει τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά είναι να παραμένω ψύχραιμη.
Απέναντί μου το εργαστήρι του Ντόκτορος. Τα εργαλεία και ένα ηλεκτρικό ματάκι με μια τσαγέρα επάνω, δίπλα ένα σκαλάκι πτυσσόμενο και από πάνω ένα ραδιοκασετόφωνο, κάτι κουτιά με κακάο... Μετακομίζετε; θέλω να ρωτήσω, με προλαβαίνει όμως και με ρωτάει τι έχω.
Του λέω. Να σας εξετάσω. Ναι γιατί όχι; Μου λέει ότι ένας μύκητας κάνει πάρτι στο αυτί μου και αρχίζει να γράφει τα χημικά με τα οποία θα τον δολοφονήσουμε.
Ξέρετε μου λέει με ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ύφος, όλα αυτά που σας γράφω είναι καλά, όμως αυτό που πιστεύω ότι σας χρειάζεται είναι ένα φάρμακο από τη Γαλλία.
Ναι...? λέω ψαρωμένη.
Θα πρέπει να το παίρνετε κάθε μέρα...

.............................

Λέγεται Ζαμανφού.
Είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σας νομίζω.

Ναι είναι γιατρός και ΝΑΙ είναι στο Ταμείο μας!
Επιτέλους κατάλαβα γιατί έγινα δημοσιογράφος!

2 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Θα ήθελα να βιώσω κι εγώ τη μεταφυσική εμπειρία του Δόκτωρος Ζαμανφού. Μήπως ο μύκητάς σας να κάνει μια γκεστ εμφάνιση και στο δικό μου ακουστικό πόρο;;;

ΠιΕς: Εύχομαι και ελπίζω με τις ενοποιήσεις των ταμείων να μην χαθεί αυτός ο λαμπρός επιστήμων από τις λίστες των συμβαλλομένων ιατρών.

Αβαδιστη είπε...

Φλοράν ο επιστήμων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χαθεί μέσα στο γραφείο του. Ο βαθμός εντροπίας του ιατρείου έχει ήδη ξεπεράσει την κρίσιμη μάζα. Μετράμε αντίστροφα. Σπεύσε να τον προλάβεις!