27/6/10

Περιμένοντας την καταιγίδα...

...τελώ επισήμως σε κατάσταση μελαγχολίας. Χθες είδα την πανσέληνο, δραπετεύοντας από ένα πολιτιστικό κέντρο Βριλησσίων πλήρες επισκεπτών και εκθετών στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.
 Διέσωσα τη Little-Lu μπήκαμε στο αμάξι κοιτάξαμε το φεγγάρι και το ραδιόφωνο έκανε την καίρια τοποθέτησή του. Επαιξε το I cant escape myself.
Eίχε τα δίκια του! 
Για πολλοστή φορά βλέπω τη ζωή μου όπως την ήξερα να καταργείται. Μου πήρε μήνες συνετής σκέψης, υπολογισμών και επιβεβαίωσης, αλλά το συμπέρασμα ήταν το ίδιο. Ι cant escape myself. Μπορεί τελικά και να μη χρειάζεται είπα. 
Είχα τα δίκια μου!
Η καταιγίδα στο κεφάλι μου, δε μπορεί, θα υλοποιηθεί όπου να ναι, θα ξεσπάσει κι εκεί έξω. Εν τω μεταξύ, εγώ περιφέρομαι ασκόπως και σκέφτομαι ότι μόνο τα ψόφια ψάρια παρασύρονται από το ρεύμα. Διαβάζω τα της εκλείψεως και διαπιστώνω την παντελή άγνοια ακόμα και των αστρολόγων για το τι έρχεται : "We have not seen such an extreme eclipse in years. Actually, astrologers have gone back 500 years and we have not been able to find anything like the one that is due June 26". 
Ωραία! Το ήξερα ότι οι υπολογισμοί μου ήταν απλώς αναβολή για να κάνω πράξη αυτό που είχα ήδη αποφασίσει. Αύριο είναι η τελευταία μου μέρα στη δουλειά κι αυτό συμβαίνει γιατί εγώ το θέλησα.
Αυτό με κάνει πολύ καλή φίλη του Νίτσε:
Ωριμότητα του ανθρώπου: είναι να ξαναβρίσκει τη σοβαρότητα που είχε παιδί, όταν έπαιζε. 
 

8 σχόλια:

s_pablo είπε...

Έχει έκλειψη? Πού, πότε?

Την τελευταία που θυμάμαι ήταν καλοκαίρι στη Σέριφο και αντί να κάτσουμε να τη δούμε, παίζαμε επιτραπέζια στο εστιατόριο του κάμπινγκ. Καλά περάσαμε...

Το τελευταίο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι μια δουλειά που τη μισεί. Κάπως έτσι παράτησα τη δουλειά μου κι εγώ και είμαι τώρα στην ανεργία. Λέω, τι στο καλό, δεν θα μπορέσω να βρω μια δουλειά να με ικανοποιεί? Για την ώρα, όχι, αλλά τουλάχιστον βρήκα την ηρεμία μου.

ΥΓ. Να έχεις στην παρέα σου το Νίτσε είναι μια παρηγοριά...

ysterografo είπε...

Σας έχω εμπιστοσύνη.

Αβαδιστη είπε...

ysterografo μερσί! Πραγματικά!

s-Pablo ήτο χθες στις 2.30 το μεσημέρι και άρα μη ορατή. Ωραίες παρέες έχω ε;

ysterografo είπε...

Καλημέρα. Σας σκέφτηκα και είπα να την πω.

Αβαδιστη είπε...

Υsterografo ΝΑΙ! είναι πολύ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Ανταποδίδω!

Ra Ma είπε...

Μην το βάζεις κάτω. Όσο τα έχεις καλά με τον εαυτό σου τόσο πιο εύκολα η καταιγίδα θα περάσει.
Η απόδραση δεν πάντα λύση.

Καλημέρα και εύχομαι να έχεις τις καλύτερες εξελίξεις :))

Αβαδιστη είπε...

marconi δεν το βάζω κάτω και επιπλέον οι καταιγίδες είναι από τους αγαπημένους μου καιρούς!

ΤΗΑΝΧΧΧ πάντως

ysterografo είπε...

Οι λύσεις είναι απλές. Για την ακρίβεια, "Tα πιο μαγικά πράγματα είναι τα απλά!".