6/2/11

Kυριακή της Ορθοδοξίας!


Η Αβαδίστ ως γνωστόν είναι άθεη, ως εκ τούτου αντιμετωπίζει με σαρκασμό τον 666 και όλες τις εκφάνσεις του, όπως αυτές καταγράφονται στο Τζούλια-2Μαύροι. Πλην όμως, οι τελευταίες της ονειρικές περιπλανήσεις την προβλημάτισαν εντόνως.
Μήπως ήταν έργο του Σατανά; Μήπως τα μαύρα διαστημικά ζουζούνια ήταν έργα του οξαποδώ; Τι ακριβώς συμβαίνει στο στούντιο του έγκριτου Star Channel;
Αναζητώντας το νήμα των πρόσφατων περιπετειών της οδηγήθηκε στο σημείο Ο. Εκεί που άρχισαν ΟΛΑ!
Το απόγευμα που προηγήθηκε της επίσκεψης του Θηρίου, η Αβαδίστ έπληττε θανάσιμα. Ακόμη και το σπορ της ταβανοσκόπησης στο οποίο επιδίδεται συχνά πυκνά φάνταζε μάταιο. Τότε της μπήκε η ιδέα να φτιάξει μια φανουρόπιτα. Απορώντας και η ιδία για το γεγονός συνειδητοποίησε ότι ουδέποτε έχει φτιάξει τέτοιο πράγμα, οπότε αναζήτησε τη συνταγή στο διαδίκτυον, το οποίο ως γνωστόν είναι και αυτό έργο του Σατανά.
Μετά το απαραίτητο γκουγκλάρισμα, κατέληξε στο www.agiooros.net όπου και αναγράφετο η σωστή συνταγή,  με την υποσημείωση "Να προσέχουμε πολύ όταν ζητάμε από κάποιον άγιο, ή από τον Ίδιο τον Θεό, να μας φανερώσουν κάτι, γιατί ο διάβολος μπορεί να μας ξεγελάσει και να μας δώσει δικά του σημάδια κι εμείς να νομίζουμε ότι είναι σημάδια του Θεού!
Επειδή η εμπειρία μου λέει ότι οι συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις αφορούν κόλπα του πονηρού, καλόν είναι να συζητάμε κάθε σημάδι που νομίζουμε ότι δεχόμαστε με τον πνευματικό μας, πριν οδηγηθούμε σε μεγάλη πλάνη".
Φευ! Η Αβαδίστ περιγέλασε τη συμβουλή και έφτιαξε τη φανουρόπιτα χωρίς να συμβουλευθεί τον πνευματικό της!
Και δε φτάνει αυτό. Μασουλώντας την άνευ αδείας φανουρόπιτα χλεύασε άλλες αναρτήσεις του ιστότοπου όπως:

Εμφάνιση νεκρού (απο έκτρωση) αδελφού 17 χρόνια μετά...

Πρέπει η γυναίκα να υποτάσσεται στον άντρα;


Αμέσως μετά ο οξαποδώ την οδήγησε σε έτερο site όπου και απαντήθηκαν άλλα ερωτήματα όπως:

Πρέπει να γυμνάζεται ένας Χριστιανός; Τι λέει η Αγία Γραφή για την υγεία;

Πως μπορώ να ξέρω αν είμαι ερωτευμένος/η; 

και το έσχατο ερώτημα:

Γιατί να μην αυτοκτονήσω;

Ευλογείτε!


 

 

6 σχόλια:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Σερί νομίζω ότι είναι η καλυτέρα ανάρτησις που έχω διαβάσει εδώ και καιρόν;

Θέτετε τόοοσα ζητήματα. Καταρχάς επιμένω: ακολουθήσατε πιστώς την συνταγήν της φανουρόπιτας ή μήπως αυτοσχεδιάσατε;
Απορία: το σχόλιον "περνει συγχωρεσει" εις το άρθρον περί της εκτρώσεως πώς να το εκλάβω; Ότι ο Σατανάς είναι αγράμματος;
Παρατήρησις: ως γυμναζόμενος έχω ασχοληθεί με το ζήτημα Χριστιανισμός-Γυμναστική και η απάντησις είναι ότι η γυμναστική επιτρέπεται (όπως λέγει και το άρθρον), αλλά από οικουμενικήν σύνοδον απαγορεύεται μετά το λουτρόν, διότι δημιουργούνται πονηραί σκέψεις. Σύμφωνα μ' αυτά, ναι, το παραδέχομαι: είμαι αντίχριστος...
Γιατί να μην αυτοκτονήσει κανείς δεν γνωρίζω. Κατόπιν των παραπάνω όμως μπορώ να σας παρουσιάσω μερικούς καλούς λόγους γιατί να αυτοκτονήσει.

Υ.Γ.: Εσείς έχετε δεχθεί τον Χριστό σήμερα; (εις το τέλος του άρθρου περί αυτοκτονίας)

Αιθεροβάμων είπε...

Αγαπητή Αβαδίστ πολύ φοβούμαι ότι δεν πατήσατε το πλήκτρο "έχω δεχτεί το Χριστό σήμερα" και θα σας μαλώσω!

Από την πλευρά μου, να προτείνω στο θεάρεστο site την αντικατάσταση του εν λόγω πλήκτρου με poll: "Έχω δεχτεί το Χριστό σήμερα;" με απαντήσεις όπως "ναι", "εγώ ναι αλλά αυτός μου ρίχνει χυλόπιτα" κτλ.

Πάντως, παρότι δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί δεν πρέπει να αυτοκτονήσω, ευχαριστώ τα μάλα για τις 2 χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας: 1. "η αγάπη είναι απλώς ένα συναίσθημα" - αυτό πραγματικά δεν το είχα φανταστεί - και 2. "η υποταγή είναι μια φυσική αντίδραση στην με αγάπη ηγεσία" - το οποίο, συνδυαζόμενο με την πληροφορία 1., πού μας οδηγεί αλήθεια;

Επίσης ευχαριστώ γιατί μου λύσατε εμμέσως πλην σαφώς την απορία: Ούτε του τοίχου, ούτε του Star...του διαβόλου ήταν τα έντομα! Έτσι εξηγείται και η εξαιρετική τους ευφυία!

Υ.Γ. Τουλάχιστον η φανουρόπιτα πέτυχε;

Ανώνυμος είπε...

με σωστή ορθογραφία του διέφυγε όμως του αγίου Φανουρίου να τους ευλογήσει τους αδελφούς...αχαχαχαχαχαχ

dsquared είπε...

Jesus Christ
για τον Πρετεντερη δεν λενε τιποτε οι Αγιαι Γραφαι? λεω εγω τωρα μπας και λυθουν πιο αμεσες αποριες της εποχης μας.
DAN

Pastaflora είπε...

Ας τεθεί λοιπόν μια ακόμα μεταφυσική απορία: Το βλόγκινγκ αποτελεί αίρεσιν; (όπως το πιλάτες, η ομοιπαθητική και η βδελυρά ταβανόσκοπησις;)

Αβαδιστη είπε...

Aγαπητοί φυσικά και πάτησα το "έχω δεχθεί το Χριστό σήμερα" και οδηγήθηκα στο "έχω δεχθεί το Χριστό σήμερα...Και τώρα τι?". Γεγονός που με προβλημάτισε αφού διαθέτω τέτοια κατηγορία θεμάτων, εμπνευσμένη από την τριλογία Αντίο κ Ευχαριστώ για τα Ψάρια.

Σε ό,τι αφορά τη φανουρόπιτα, έχω να δηλώσω τα εξής: Ναι πέτυχε! Οχι δεν έκανα ματσαχουνιές με τα υλικά. Το μόνο που παρέλειψα είναι να συμβουλευθώ τον πνευματικό μου.

Οι μεταφυσικές απορίες που λύνονται στους ιστότοπους είναι απειράριθμες και χρειάζεται ενδελεχής μελέτη, την οποία δεν πρόλαβα να κάνω. Φλωράνς σας παραπέμπω στα άρθρα...Τι λέει η Βίβλος περί των δεινοσαύρων; Υπάρχουν δεινόσαυροι στην Βίβλο;
Τι λέει η Βίβλος περί του τατουάζ / τρύπημα σώματος;
και πολλά άλλα!